Vårens hetaste trender!

Vintern slog till sent i år, men förr eller senare kommer det vända och bli varmt igen. Och när våren äntligen kommer är det dags att uppdatera garderoben med lite färg! Kanske också lite popkonst, paljetter och fjädrar! Det är i alla fall svaret man får om man frågar modeexperten och stylisten Christine Lydeen.  I en intervju med Helsingborgs dagblad pratar hon om vårens hetaste trender.

Inför våren 2014 har designers främst inspirerats av popkonst, paljetter och fjädrar, pastell, Metallic och tribala influlenser. Allt från Louis Vitton till Cheap Monday har spår av de här trenderna.

Ytterligare en sak som hon tror kommer bli populär är plagg med skrivna budskap, med emblem, klubbmärken eller popkulturella referenser.

För att accessoarisera är det viktigast med strass-, sten- och pärlutsmyckade sportsandaler och skärmmössor. Och det viktigaste plaggen för våren är vårkappan och oxfordskjortan; som man bara knäpper med översta knappen.

Det är kul att se en sånhär förändring i modet. Och det ska även bli intressant att se hur många av de kommande vårkollektionerna som följer de här trenderna.

För att läsa hela intervjun, och se lite bilder som visar de trender som hon pratar om, så finns den här: Popkonst och paljetter - Helsingborgs Dagblad

Bild: www.swefox.se