Så sminkar du dig till modellbilderna

Det är många som drömmer om att bli modell och vi får många förfrågningar varje år om tips på hur man kan kickstarta sin modellkarriär. Det absolut smidigaste sättet är att skicka en portfolio med bilder på dig själv till modell- och castingbyråer. En portfolio är det främsta verktyget man har som novis i modellbranschen. På Model Management som är en av världens största modell-communities så kan du läsa mer om vikten av en bra portfolio. Eftersom många som söker sig till modellyrket inte har någon vana av att stå framför kameran så har vi satt ihop en lista på 8 punkter som du bör tänka på när du tar bilderna till din portfolio.

1.Rengör – Börja att rengöra med dagkräm eller rengörningsgel.

2.Tillsätt foundation – Foundation på engelska betyder grund och det är exakt vad du gör här, du grundar för din sminkning. Det är viktigt att använda en foundation som passar för just din hudton.

3.Pudra – Efter att du har tillsatt foundation så är det dags att pudra ansiktet. Pudret kommer göra att din foundation håller sig intakt.

4.Rouge – Rouge framhäver dina kindben och ger ditt ansikte ett lyster. Tänk på att välja en rouge som passar just din hudfärg. Ta en titt i Glamazons sortiment på rouge, de har rouge i flera olika varianter och chansen är stor att du hittar en rouge på Glamazon som passar dig.

5.Ögonbryn – Om dina ögonbryn redan har en bra form så räcker det med att du skuggar dem med en snygg brun färg. Om formen på dina ögonbryn däremot behöver korrigeras så rekommenderas det att använda en skuggningspenna så att du kan få skarpa och vackra ögonbryn.

6.Ögon – När det kommer till ögonbryn är det alltid bäst att använda naturliga toner såsom beige. Det underlättar för många som sitter i castingen.

7.Fransar – Tillsätt alltid lösögonsfransar innan du applicerar mascara. Det brukar dessutom uppskattas om man håller sig till trebensfransar.

8.Läppstift – Det här är helt och hållet upp till dig. Du måste inte ha läppstift och det är absolut inte förbjudet att bära läppstift på fotografierna till portfolion.