Carolina gynning vill göra hippiestilen trendig i sommar

När man hör ordet "hippie" så förs tankarna direkt till en särskild stil. Det handlar om mycket second hand, enkla unisexkläder, afghanvästar och batikmönster kombinerat med utsvängda jeans.

Men det är inte riktigt vad hippiestilen betyder idag. Dagens hippiestil kallas också för "gypset" eftersom det är en sorts korsning mellan gypsy och jet set-stilarna. Expressen beskriver det som vår tids lyxluffare; personer som lever utanför det inrutade 9-5 jobbet men ändå tjänar bra med pengar och lever ett avslappnat liv de alltid drömt om.

– "Gypset" som livsstil kan sägas vara en mix av ett mer bohemiskt konstnärsliv och det lite lyxigare jet set-liv som fanns på på 60- och 70 talet, säger Carolina Gynning till Expressen.

Hon berättar att hon alltid vill klä sig i denna bohemiska hippiestilen under sommaren. Att det är något som är vackert och får en att känna sig speciell. Intresset kom först när hon började resa till Ibiza i 20-årsåldern, så hon bland annat inspirerades av kombinationen av kaftaner, sandaler och spanska boots.

Gypset-garderoben bygger Carolina upp på marknaden "Punta Arabi" på Ibiza.

– Det kan väl ses som en reaktion på det mer strama, minimalistiska mode vi är vana vid i Sverige, säger hon.

Läs mer om trender här: Vårens hetaste trender!

Bilden är lånad från Expressens Allt om Mode, Foto: Beata Holmgren/ Studio Emma Svensson.