By margarete nudel – en svensk framgångssaga

By Margarete Nudel är ett spännande företag i dagens modevärld. Här har vi en butik med modern känsla som har karvat ut sitt eget utrymme på kläd- och accessoarsmarknaden, och ett företag som lyckas hålla sig relevant, fräscht och spännande med väldigt enkla medel.

Margarete Nudels väg till en karriär inom mode är långt ifrån uppenbar. Efter att ha arbetat som journalist i 25 år bestämde hon sig för att sadla om, och då svänga in på en karriärbana med rötter i hennes barndom. Idag är hon designer och kreatör, och skapar unika handstickade klädesplagg i små upplagor till kunder som vill ha unika produkter.

På bara några år har verksamheten vuxit till att nu omfatta både en elegant webbshop och ett mysigt men exklusivt showroom på Kungstensgatan 3 i Stockholm. Hon importerar även produkter och plagg från andra tillverkare och lägger ut till försäljning i webbshopen, där hon beskriver verksamheten så här:

"Jag har alltid älskat mode och sedan några år tillbaka arbetar jag med att ta fram och importera vackra accessoarer, kläder och skor till modeintresserade kvinnor i Sverige, Europa och resten av världen."

Margarete har gjort många smarta beslut i sitt företag. Att rikta in sig på en nischad marknad med fokus på exklusivitet skapar en lojal och återkommande kundkrets som kan vara betydligt mer värdefull än en oengagerad massmarknad. Valet att ha ett Showroom och bedriva försäljning via pop-up butiker är till exempel ett modernt sätt att skapa intresse för sortimentet, eftersom det naturligt för med sig känslan av att vara något nytt och fräscht. Det kan i sin tur sedan driva kunder till webbshoppen, där den största verksamheten sker.

Det märks också att hon värderar sina kunder och fans väldigt högt. Bland annat genom att hon har en hög aktivitet med mycket personlighet på sin blogg och i sociala medier, men även genom kampanjer som låter hennes följare vara med i utvecklingen av nya produkter, vilken beskrivs närmare på Willesfond.se.

Hennes Showroom ligger på Kungstensgatan 3 i Stockholm. Välkommen att titta förbi mellan 9-16 varje vardag.

För mer information om By Margarete Nudel kan man skriva upp sig på nyhetsbrevet här: https://bymargaretenudel.wordpress.com/tag/nyhetsbrev/

Svenske supermodellen Mathias Bergh har även lanserat sitt egna klädesmärke YPITS. Läs om stjärnskottet på Lyx.se.

Ni har väl inte missat att vår älskade Elin Kling startat ett eget klädesmärke?